Κοτόπιτα Πηλίου

8

ΥΛΙΚΑ

4 έτοιμα φύλλα για πίτα
2 kg φιλέτα κοτόπουλου
½ kg πράσα
200γρ φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
5 αυγά για τη γέμιση
½ kg φέτα
200γρ κασέρι
1 αυγό
λίγο φρέσκο γάλα
λίγο σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε ένα ματσάκι άνηθο.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και βράζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου. Μόλις βράσουν, τα βάζουμε στο μίξερ και τα κόβουμε χοντρά – δεν τα λιανίζουμε.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και μόλις ζεσταθεί καλά, σοτάρουμε καλά τα πράσα και τα κρεμμυδάκια. Έπειτα τα ρίχνουμε στο μίξερ και τα αλέθουμε καλά. Προσθέτουμε 1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο, 5 αυγά, ½ kg φέτα και 200γρ κασέρι. Τα περνάμε ακόμη μια φορά στο μίξερ και τα αδειάζουμε όλα μαζί σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 2 φύλλα λαδώνοντας το καθένα από αυτά. Βάζουμε τη γέμιση και στρώνουμε τα άλλα 2 φύλλα πάλι λαδώνοντας τα ένα ένα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Σε ένα μπολ χτυπάμε 1 αυγό με λίγο γάλα και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά το πάνω φύλλο της πίτας. Στο τέλος την πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.

Ψήνουμε την καρυδόπιτα στους 180ο C με αντιστάσεις για 45 λεπτά και καλή μας όρεξη!

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close