Γεμιστά πορτοκάλια

4

Γεμιστά πορτοκάλια

Υλικά:

(Ας πούμε για 10 άτομα;)

10 πορτοκάλια ιδίου μεγέθους κατά προτίμηση -επίσης όχι αυτά που είναι για στύψιμο-
1/2 πακέτο ρύζι
1 κιλό κιμά
1 πακέτο σταφίδα μικρή μαύρη
1 πακέτο κουκουνάρι
πιπέρι, αλάτι, κανέλλα, μοσχοκάρυδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
λίγη sangria

Για πάμε:

Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Με το μαχαίρι αφαιρούμε το καπάκι του πορτοκαλιού (να δείτε από που στηρίζεται καλύτερα) και με ένα μικρό κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά το περιεχόμενό του. Αφού το κάνουμε σε όλα τα πορτοκάλια, τα αφήνουμε για 1-2 ώρες σε ένα μπολ με κρύο νερό, ζάχαρη και ελάχιστο χυμό πορτοκαλιού.
Έπειτα κάνουμε τη γέμιση. Μισοβράζουμε το ρύζι σε ξεχωριστή κατσαρόλα και σε μια άλλη φτιάχνουμε τα υπόλοιπα υλικά ως εξής:
Με λίγο βούτυρο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το κουκουνάρι, ρίχνουμε τη σταφίδα και καπάκι ρίχνουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε λίγο και σβήνουμε με sangria. Βάζουμε τα μπαχάρια μας κι αφήνουμε να βράσει ο κιμάς. Προσθέτουμε και λίγο νερό – και λίγες σταγόνες πορτοκάλι- για να μη μας στεγνώσει τελείως.
Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε και το ρύζι κι αφήνουμε να ρουφήξει το ζουμί ώστε να γίνει σπυρωτό κι ωραίο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Έχουμε βγάλει τα πορτοκάλια και τα έχουμε αφήσει να στεγνώσουν, ειδικά από μέσα. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα πορτοκάλια κι αν θέλουμε έχουμε φυλάξει τα καπάκια ώστε να τα βάλουμε μετά από πάνω.


Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close