Recent Recipes
Στρογγυλές τυρόπιτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για αυτή τη συνταγή χρειαζόμαστε μικρές στρογγυλές φορμίτσες. Πρώτα φτιάχνουμε τη γέμιση: Σπάμε τη φέτα με το χέρι ή με ένα πηρούνι. Τρίβουμε στο τρίφτη τη μυζήθρα. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα τυριά και τα αυγά και προσθέτουμε λίγο πιπέρι και κανέλλα. Ανακατεύυμε καλά το μείγμα. Σειρά έχει ...
Read moreΧοιρινό με αποξηραμένα φρούτα
Από το προηγούμενο βράδυ μαρινάρουμε το χοιρινό σε κόκκινο κρασί, με φύλλα δάφνης και λάδι. Την επόμενη μέρα ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Σοτάρουμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί που έχει περισσέψει από τη μαρινάδα. Το αφήνουμε να “πιει” το κρασάκι του και κατεβάζουμε ...
Read moreΓεμιστά πορτοκάλια
Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Με το μαχαίρι αφαιρούμε το καπάκι του πορτοκαλιού (να δείτε από που στηρίζεται καλύτερα) και με ένα μικρό κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά το περιεχόμενό του. Αφού το κάνουμε σε όλα τα πορτοκάλια, τα αφήνουμε για 1-2 ώρες σε ένα μπολ με κρύο νερό, ζάχαρη και ελάχιστο χυμό ...
Read moreΜακαρόνια στο Φούρνο
Βράζουμε τα μακαρόνια σε νερό που έχουμε προσθέσει τις 3 κουταλιές βούτυρο. Αφού βράσουν, τα τοποθετούμε σε μικρές μερίδες, μέσα σε κομμάτια αλουμινόχαρτου. Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και από πάνω τη φρεσκοκομένη ντομάτα. Τελευταία, ρίχνουμε τη ρίγανη, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και από μία κουταλιά λάδι. Αν θέλουμε, το ...
Read moreΚολοκυθόπιτα γλυκιά με ρύζι
Ξεκινάμε φτιάχνοντας την γέμιση γιατί είναι χρονοβόρα διαδικασία και αν κάνουμε πρώτα τη ζύμη θα μας ξεραθούν τα φύλλα. Βράζουμε ένα φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα ώστε όταν βράσει να είναι η ποσότητα ενός φλυτζανιού. Κόβουμε την κολοκύθα όπως θα κόβαμε ένα καρπούζι ή ένα πεπόνι σε φέτες και πετάμε ...
Read more