Χοιρινό με αποξηραμένα φρούτα

Ingredients

  • 750 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι
  • 8 βερίκοκα ξηρά
  • 8 δαμάσκηνα ξηρά
  • 8 σύκα ξηρά
  • 1 μικρή κονσέρβα ανανά
  • 12 χουρμάδες (ξηρούς και φρέσκους)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 ποτήρι νερού ξηρό κόκκινο κρασί
  • 3 κουτ. σούπας κουκουνάρια
  • 500 γρ. ρύζι basmati
  • σταφίδες άσπρες ή μαύρες

Από το προηγούμενο βράδυ μαρινάρουμε το χοιρινό σε κόκκινο κρασί, με φύλλα δάφνης και λάδι. Την επόμενη μέρα ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Σοτάρουμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί που έχει περισσέψει από τη μαρινάδα. Το αφήνουμε να “πιει” το κρασάκι του και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα άλλο τηγάνι σε ζεστό ελαιόλαδο. Κόβουμε τα φρούτα σε σχετικά μικρά κομμάτια. Βάζουμε το κρέας, χωρίς το ζουμί, στο τηγάνι που σοτάραμε τα κρεμμύδια. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μαυροπίπερο. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και λίγο νερό. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα σε χαμηλή φωτια. Προς το τέλος, προσθέτουμε τον ανανά (που είναι πιο μαλακός και δε θέλουμε να λιώσει) και αλατίζουμε.

Βράζουμε το ρύζι. Ο κανόνας λέει: όσο ρύζι δυο φορές νερό (προσθέτουμε όμως περισσότερο νερό, αν χρειαστεί, για να βράσει και να μην κολλήσει). Το ρύζι συνδυάζεται υπέροχα με καβουρντισμένο κουκουνάρι και σταφίδες, οπότε τα ανακατεύουμε όλα αυτά μαζί.

Σερβίρουμε το ρύζι, από δίπλα το χοιρινό και καλή μας όρεξη!

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close