Loader

Σολωμός με χυμό πορτοκαλιού και καρότα (ή πιπεριές)

2018-03-19

Υλικά

  • 2 φιλέτα σολομού (περίπου 250 γρ. το ένα)
  • 3 καρότα (κομμένα σε μπαστουνάκια) ή 2 πιπεριές
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • χυμό 1 πορτοκαλιού
  • χυμό ½ λεμονιού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Μέθοδος

Βήμα 1

Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και αφήνουμε το σολομό για 1 ώρα περίπου.

Βήμα 2

Σε ένα βαθύ τηγάνι (ή κατσαρόλα) σοτάρουμε τα καρότα ή τις πιπεριές σε μέτρια φωτιά και σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα υγρά της μαρινάδας. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά (όσο μαλακά μας αρέσουν) και να πιουν τα υγρά τους. Όταν ετοιμαστούν, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα κρατάμε σε ένα πιάτο.

Βήμα 3

Στο ίδιο σκεύος τοποθετούμε τα φιλέτα του σολομού με το δέρμα προς τα κάτω. Βάζουμε τη φωτιά σιγανή προς μέτρια, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να ψηθεί ο σολομός. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί και μετά από 10′ περίπου γυρνάμε το φιλέτο από την άλλη μεριά και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος του φιλέτου. Το συνολικό ψήσιμο μπορεί συνήθως κυμαίνεται από 10′ έως 20′ περίπου.

Βήμα 4

Τέλος, κλείνουμε τη φωτιά, επαναφέρουμε τα λαχανικά στο σκεύος (για να ζεσταθούν) και πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.

Τύπος συνταγής:
Μέση αξιολόγηση μέλους

(0 / 5)

0 5 0
Βαθμολόγησε την συνταγή

0 χρήστες αξιολόγησαν την συνταγή

Related Recipes:
  • Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και σκόρδο

  • salmon tartar

    Ταρτάρ σολομού

  • Κοτόπουλο Marsala

    Κοτόπουλο με κρασί Marsala