Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και σκόρδο

Ο χυμός λεμονιού, χυμός αχιβάδας καθώς και λίγο τυρί κρέμα μπορούν να δώσουν σε αυτό το απλό πιάτο ζυμαρικών πλούσια γεύση χωρίς πολλά λιπαρά.

Method

Step 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα 30 εκατοστών τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να λαμπυρίσει. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Ανακατώστε στο το σκόρδο το θυμάρι και το κόκκινο πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Σιγά-σιγά χτυπήστε ελαφρά το ζωμό, το χυμό αχιβάδας και τη δάφνη. Να το φέρετε μέχρι να σιγοβράσει και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς, για 7 με 10 λεπτά.

Step 2

Χτυπήστε το καλαμποκάλευρο και το νερό μαζί, στη συνέχεια, χτυπήστε ελαφρά το μείγμα στη σάλτσα που σιγοβράζει. Μαγειρέψτε μέχρι η σάλτσα να πήξει, περίπου 2 λεπτά. Εκτός φωτιάς, χτυπήστε ελαφρά το χυμό λεμονιού και το τυρί κρέμα. Ανακατέψτε τις γαρίδες, καλύψτε και αφήστε τη θερμότητα έως ότου οι γαρίδες είναι μαγειρεμένες μέσα και γίνουν ροζ, για 7 με 10 λεπτά. Πετάξτε την δάφνη και ρίξτε αλάτι και πιπέρι.

Step 3

Εν τω μεταξύ, βάλτε 4 λίτρα νερό να βράζει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε τα ζυμαρικά και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνουν al dente. Κρατήστε σαν απόθεμα 1/2 φλιτζάνι από το νερό του μαγειρέματος και μετά στραγγίστε τα μακαρόνια και βάλτε τα στην κατσαρόλα.

Step 4

Προσθέστε τον ζωμό γαρίδας και το μείγμα με τον μαϊντανό  στα ζυμαρικά και ανακατέψτε. Πριν το σερβίρισμα, προσθέστε το αποθηκευμένο νερό μαγείρεματος, όσο χρειάζεται για να "χαλαρώσει" η σάλτσα.

 

Θερμίδες για 2‐CUP SERVING

Cal 460; Fat 7g; Sat Fat 1.5g; Chol 180mg; Carb 63g; Protein 36g; Fiber 10g; Sodium 750mg

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close