Κασόπιτα

(για το ταψί του φούρνου)

Ingredients

  • 2 κούπες Αλεύρι
  • 2 Αυγά
  • 1 κούπα Φέτα τριμμένη
  • 1 κεσεδάκι Γιαούρτι
  • 250γρ. Βούτυρο Φρέσκο
  • 1 ποτήρι Γάλα
  • ½ ποτήρι Ελαιόλαδο
  • Λίγο Αλάτι
 

Method

Step 1

Ρίχνουμε σε βαθύ μπωλ το αλεύρι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.

Step 2

Σπάμε και προσθέτουμε 2 αυγά.

Step 3

Ακολουθεί το γάλα, το γιαούρτι και η μισή ποσότητα ελαιόλαδου. Χτυπάμε καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός.

Step 4

Τοποθετούμε το ταψί πάνω στα μάτια της κουζίνας και το ζεσταίνουμε για να λειώσουμε επάνω του το μισό βούτυρο. Πρέπει να λειώσει καλά, για να σχηματιστεί η κρούστα πάνω στην οποία θα απλώσουμε το χυλό. Έτσι μετά το ψήσιμο θα έχουμε και μία τραγανή βάση.

Step 5

Περιχύνουμε, λοιπόν, το χυλό να πάει σε όλο το ταψί.

Step 6

Από πάνω βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κυβάκια κα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Step 7

Πασπαλίζουμε, τέλος, με το τριμμένο τυρί.

Step 8

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε την κασόπιτα για 30’ λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοψηθεί και να λειώσει το τυρί.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close