Τύπος συνταγής: Διάφορες
Περεσκία (πιροσκί)
ΤΙΡ: Για να γεμίσουμε τα περεσκία μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε πασκιτάν (ποντιακό τυρί σαν μαλακή μυζήθρα), κιμά ή μαρμελάδα ή μερέντα ή ότι άλλο θέλουμε. Επίσης μπορούμε να μη τα γεμίσουμε και απλά να τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη.
Read moreΓεμιστά πορτοκάλια
Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Με το μαχαίρι αφαιρούμε το καπάκι του πορτοκαλιού (να δείτε από που στηρίζεται καλύτερα) και με ένα μικρό κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά το περιεχόμενό του. Αφού το κάνουμε σε όλα τα πορτοκάλια, τα αφήνουμε για 1-2 ώρες σε ένα μπολ με κρύο νερό, ζάχαρη και ελάχιστο χυμό ...
Read moreΟμελέτα με σπανάκι
Καθαρίζουμε,πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι.Στη συνέχεια το ζεματίζουμε κι έπειτα το σοτάρουμε στο βούτυρο, το οποίο το έχουμε βάλει σε ένα βαθύ τηγάνι για να λιώσει.Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.Αν το σπανάκι μας κρατάει πολύ, ρίχνουμε λίγο νερό στο τηγάνι μας, ώστε να μαλακώσει περισσότερο.Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κι ...
Read more