Ρολά σούσι από ρυζόχαρτο
Αυτά τα μικρά αλλά εκλεπτυσμένα κέικ μπλέντερ δεν είναι μόνο εντυπωσιακά, αλλά γεμάτα έντονη γεύση. Το γλάσο σιροπιού δεντρολίβανου είναι απαραίτητο για να ολοκληρώσετε το γευστικό προφίλ.
Equipment
- KitchenAid® K400 Blender
- 2 αντικολλητικά τηγάνια για μάφιν των 12 φλ
- Ζεστέρας εσπεριδοειδών
- Λαστιχένια σπάτουλα
- Κοφτερό μαχαίρι
- Πινέλο ζαχαροπλαστικής
Ingredients
- 1 φλιτζάνι ολόκληρα ωμά αμύγδαλα
- 1½ κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο (να αφαιρεθουν τα κοτσάνια)
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1½ φλιτζάνι τυρί ρικότα πλήρες γάλα (θερμοκρασία δωματίου)
- ⅔ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 γραμμάρια πορτοκάλια (μικρά, Cara Cara, ή Valencia)
Instructions
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ºC/αέριο 4. Ψεκάστε γενναιόδωρα δύο ταψιά για muffin 12 φλιτζανιών με σπρέι μαγειρέματος. Πασπαλίστε το κάτω μέρος κάθε κοιλότητας με μερικές πρέζες ζάχαρη. Αφήστε στην άκρη.
- Προσθέστε αμύγδαλα και δεντρολίβανο στο μπλέντερ KitchenAid® K400. Κλείστε το καπάκι, επιλέξτε τη ρύθμιση "Ice Crush" και αφήστε το μπλέντερ να περάσει από τη ρύθμιση. Ξύστε τις πλευρές του μπλέντερ με μια λαστιχένια σπάτουλα, στη συνέχεια επανατοποθετήστε το καπάκι και ανακατέψτε στην ταχύτητα 5 για 10 δευτερόλεπτα. Ξύστε ξανά τις πλευρές και ανακατέψτε στην ταχύτητα 5 για τελευταία 15-20 δευτερόλεπτα ή μέχρι τα αμύγδαλα και το δεντρολίβανο να αλεσθούν πολύ καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα αμυγδάλου από το μπλέντερ σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα και αλάτι. Χτυπάμε να ενωθούν και αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε στο μπλέντερ το τυρί ρικότα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. Παλμοί 5 φορές για να ενσωματωθούν. Αφαιρέστε το καπάκι του καπακιού και προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας μια φορά μετά από κάθε προσθήκη. Αντικαταστήστε το καπάκι του καπακιού.
- Αφαιρέστε το καπάκι, χρησιμοποιήστε σπάτουλα για να ξύσετε τις πλευρές του λυγίσματος, μετά προσθέστε το μισό μείγμα αλευριού στο μπλέντερ και χτυπήστε 2 φορές. Ξύστε ξανά τις πλευρές του μπλέντερ, μετά προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα αλευριού και ανακατέψτε στην ταχύτητα 3 για 15 δευτερόλεπτα.
- Συναρμολογήστε τα κέικ. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τις άκρες τεσσάρων από τα εσπεριδοειδή. Κόψτε τα εσπεριδοειδή σε πολύ λεπτούς κύκλους, όχι περισσότερο από το 1/8". Αφαιρέστε τυχόν σπόρους από τους σπόρους και τοποθετήστε ένα μικρό στρογγυλό εσπεριδοειδές στον πάτο κάθε κοιλότητας μάφιν με ζάχαρη. (Δείτε τις σημειώσεις του σεφ για την επιλογή/τοποθέτηση εσπεριδοειδών.)
- Γεμίστε αργά κάθε κοιλότητα μάφιν μέχρι να γεμίσει λίγο περισσότερο από τη μέση. (Μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής είναι χρήσιμη για να χωρίσετε το κουρκούτι από το μπλέντερ και στις κοιλότητες.) Ψήστε τα κέικ για 20-25 λεπτά, περιστρέφοντας τα ταψιά μέχρι τη μέση του ψησίματος. Τα κέικ γίνονται όταν μια οδοντογλυφίδα που έχει τοποθετηθεί στα κέικ βγαίνει καθαρή.
Notes
Προσαρμογή φιλική προς τα παιδιά:
Μαγειρέψτε το κοτόπουλο σε ζωμό αντί για σάλτσα βουβαλιού. Ψιλοκόψτε και στραγγίστε το υπερβολικό υγρό. Βάλτε λίγο από το κοτόπουλο στην άκρη για τα παιδιά (σκέτο, χωρίς σάλτσα) και ρίξτε το υπόλοιπο κοτόπουλο με τη σάλτσα βουβαλιού πριν το ψήσετε.
Έφτιαξες την συνταγή;
Παρακαλώ ενημερώστε με πώς έγινε για εσάς! Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω και κάντε tag @yamyam.gr σε Instagram με hashtag it #yamyam.gr.