Loader

Recipe Skill Level: Μεσαίο

Κιχιά Κοζάνης

Τύπος συνταγής: Cuisine:
Average Rating: (0 / 5)

Read more

Μελιτζανόπιτα ξυπόλητη

Τύπος συνταγής: Cuisine:
Average Rating: (0 / 5)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ψήνουμε τις μελιτζάνες , όπως είναι ολόκληρες 15 λεπτά. Μετά τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε κομμάτια και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά. Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Βάζουμε σε μια ευρύχωρη καθιστή κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Όταν αρχίζουν να ...

Read more

Περεσκία (πιροσκί)

Τύπος συνταγής:
Average Rating: (0 / 5)

  ΤΙΡ: Για να γεμίσουμε τα περεσκία μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε πασκιτάν (ποντιακό τυρί σαν μαλακή μυζήθρα), κιμά ή μαρμελάδα ή μερέντα ή ότι άλλο θέλουμε. Επίσης μπορούμε να μη τα γεμίσουμε και απλά να τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη.

Read more

Πίτα Μπαντζίνα

Τύπος συνταγής: Cuisine:
Average Rating: (0 / 5)

Read more

Χοιρινό με αποξηραμένα φρούτα

Τύπος συνταγής:
Average Rating: (0 / 5)

Από το προηγούμενο βράδυ μαρινάρουμε το χοιρινό σε κόκκινο κρασί, με φύλλα δάφνης και λάδι. Την επόμενη μέρα ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Σοτάρουμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί που έχει περισσέψει από τη μαρινάδα. Το αφήνουμε να “πιει” το κρασάκι του και κατεβάζουμε ...

Read more

Κολοκυθόπιτα γλυκιά με ρύζι

Τύπος συνταγής: Cuisine:
Average Rating: (0 / 5)

Ξεκινάμε φτιάχνοντας την γέμιση γιατί είναι χρονοβόρα διαδικασία και αν κάνουμε πρώτα τη ζύμη θα μας ξεραθούν τα φύλλα. Βράζουμε ένα φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα ώστε όταν βράσει να είναι η ποσότητα ενός φλυτζανιού. Κόβουμε την κολοκύθα όπως θα κόβαμε ένα καρπούζι ή ένα πεπόνι σε φέτες και πετάμε ...

Read more

Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και σκόρδο

Τύπος συνταγής: Cuisine:
Average Rating: (0 / 5)

Ο χυμός λεμονιού, χυμός αχιβάδας καθώς και λίγο τυρί κρέμα μπορούν να δώσουν σε αυτό το απλό πιάτο ζυμαρικών πλούσια γεύση χωρίς πολλά λιπαρά.   Θερμίδες για 2‐CUP SERVING Cal 460; Fat 7g; Sat Fat 1.5g; Chol 180mg; Carb 63g; Protein 36g; Fiber 10g; Sodium 750mg

Read more

Κανελόνια… της μαμάς!

Τύπος συνταγής: Cuisine:
Average Rating: (0 / 5)

Read more
Κοτόπουλο Marsala

Κοτόπουλο με κρασί Marsala

Τύπος συνταγής: Cuisine:
Average Rating: (4 / 5)

Λόγω του κρασιού (απο την πόλη Marsala της Σικελίας), η συνταγή είναι Ιταλική.Το κρασί κοστίζει γύρω στα €20-22 η φιάλη. Βάζουμε τα  στήθη του κοτόπουλου δίπλα-δίπλα σε ένα ξύλο κοπής και απλώστε ένα κομμάτι πλαστικό περιτύλιγμα πάνω τους.Χτυπάμε τα με σφυρί κρέατος , έως ότου είναι περίπου 60μμ πάχος . Βάλτε λίγο αλεύρι ...

Read more