Loader

Κοτόπιτα Πηλίου

2016-05-20
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45m
  • Έτοιμο σε : 55m

Υλικά

  • 200gr τυρί κασέρι
  • 4 έτοιμα φύλλα για πίτα
  • 2 kg φιλέτα κοτόπουλου
  • ½ kg πράσα
  • 200γρ φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 5 αυγά για τη γέμιση
  • ½ kg φέτα
  • 200γρ κασέρι
  • 1 αυγό
  • λίγο φρέσκο γάλα
  • λίγο σουσάμι

Μέθοδος

Βήμα 1

Πλένουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε ένα ματσάκι άνηθο.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και βράζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου. Μόλις βράσουν, τα βάζουμε στο μίξερ και τα κόβουμε χοντρά – δεν τα λιανίζουμε.

Βήμα 3

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και μόλις ζεσταθεί καλά, σοτάρουμε καλά τα πράσα και τα κρεμμυδάκια. Έπειτα τα ρίχνουμε στο μίξερ και τα αλέθουμε καλά. Προσθέτουμε 1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο, 5 αυγά, ½ kg φέτα και 200γρ κασέρι. Τα περνάμε ακόμη μια φορά στο μίξερ και τα αδειάζουμε όλα μαζί σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 4

Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 2 φύλλα λαδώνοντας το καθένα από αυτά. Βάζουμε τη γέμιση και στρώνουμε τα άλλα 2 φύλλα πάλι λαδώνοντας τα ένα ένα.

Βήμα 5

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Σε ένα μπολ χτυπάμε 1 αυγό με λίγο γάλα και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά το πάνω φύλλο της πίτας. Στο τέλος την πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.

Βήμα 6

Ψήνουμε την πίτα στους 180ο C με αντιστάσεις για 45 λεπτά και καλή μας όρεξη!

Μέση αξιολόγηση μέλους

(0 / 5)

0 5 0
Βαθμολόγησε την συνταγή

0 χρήστες αξιολόγησαν την συνταγή

Related Recipes:
  • Μαγειρίτσα – Η παραδοσιακή

  • Κασόπιτα

  • Κιχιά Κοζάνης

  • Μελιτζανόπιτα ξυπόλητη

  • Πίτα Μπαντζίνα