Loader

Κασόπιτα

2018-03-19

(για το ταψί του φούρνου)

Υλικά

  • 2 κούπες Αλεύρι
  • 2 Αυγά
  • 1 κούπα Φέτα τριμμένη
  • 1 κεσεδάκι Γιαούρτι
  • 250γρ. Βούτυρο Φρέσκο
  • 1 ποτήρι Γάλα
  • ½ ποτήρι Ελαιόλαδο
  • Λίγο Αλάτι
 

Μέθοδος

Βήμα 1

Ρίχνουμε σε βαθύ μπωλ το αλεύρι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Σπάμε και προσθέτουμε 2 αυγά.

Βήμα 3

Ακολουθεί το γάλα, το γιαούρτι και η μισή ποσότητα ελαιόλαδου. Χτυπάμε καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός.

Βήμα 4

Τοποθετούμε το ταψί πάνω στα μάτια της κουζίνας και το ζεσταίνουμε για να λειώσουμε επάνω του το μισό βούτυρο. Πρέπει να λειώσει καλά, για να σχηματιστεί η κρούστα πάνω στην οποία θα απλώσουμε το χυλό. Έτσι μετά το ψήσιμο θα έχουμε και μία τραγανή βάση.

Βήμα 5

Περιχύνουμε, λοιπόν, το χυλό να πάει σε όλο το ταψί.

Βήμα 6

Από πάνω βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κυβάκια κα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Βήμα 7

Πασπαλίζουμε, τέλος, με το τριμμένο τυρί.

Βήμα 8

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε την κασόπιτα για 30’ λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοψηθεί και να λειώσει το τυρί.

Τύπος συνταγής:
Μέση αξιολόγηση μέλους

(0 / 5)

0 5 0
Βαθμολόγησε την συνταγή

0 χρήστες αξιολόγησαν την συνταγή

Related Recipes:
  • Μαγειρίτσα – Η παραδοσιακή

  • Κιχιά Κοζάνης

  • Μελιτζανόπιτα ξυπόλητη

  • Πίτα Μπαντζίνα

  • Στρογγυλές τυρόπιτες