Loader

Γιαννιώτικη κιμαδόπιτα

2018-03-18

Υλικά

  • 8 φύλλα για πίτα
  • 1 1/2kg κιμά πρόβειο
  • λίγο γάλα
  • 8 παξιμάδια
  • 6 αυγά
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • λίγο τριμμένο τυρί
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξύλο κανέλας ή μπαχάρι
 

Μέθοδος

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει.

Βήμα 3

Προσθέτουμε και τσιγαρίζουμε τον κιμά.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό.

Βήμα 5

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό και την κανέλα.

Βήμα 6

Αφήνουμε να σιγοβράσει ο κιμάς σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πιει τα ζουμιά του.

Βήμα 7

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και μουσκεύουμε τα παξιμάδια. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά.

Βήμα 8

Στύβουμε τα παξιμάδια και τα ρίχνουμε στον μαγειρεμένο κιμά μαζί με το τριμμένο τυρί και τα χυπημένα αυγά.

Βήμα 9

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντας τα με λιωμένο βούτυρο.

Βήμα 10

Απλώνουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας τα ένα ένα με βούτυρο.

Βήμα 11

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια με μυτερό μαχαίρι και την ψήνουμε στους 180 - 200 βαθμούς C για 45 λεπτά.

 

 

Τύπος συνταγής:
Μέση αξιολόγηση μέλους

(0 / 5)

0 5 0
Βαθμολόγησε την συνταγή

0 χρήστες αξιολόγησαν την συνταγή

Related Recipes:
  • Κασόπιτα

  • Κιχιά Κοζάνης

  • Μελιτζανόπιτα ξυπόλητη

  • Πίτα Μπαντζίνα

  • Στρογγυλές τυρόπιτες