Πίτα Μπαντζίνα

Ingredients

  • 6 φλυτζ. Αλεύρι
  • ½ kg φρέσκο Κρεμμυδάκι
  • 1 ποτ. Γάλα ή 1 ποτ. Τυρόγαλο
  • 250gr Φέτα
  • 1 κουτ. σούπας Μαργαρίνη
  • 1 φλιτζ. Λάδι
  • Αλάτι

Method

Step 1

Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε μέσα μισό ποτήρι λάδι, ένα ποτήρι από το τυρόγαλο, λίγο αλάτι [γιατί η φέτα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι αλμυρή ήδη] και ανακατεύουμε.

Step 2

Προσθέτουμε τα έξι φλιτζάνια αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι γύρω γύρω τον χυλό που σχηματίζεται. Αν μας φαίνεται στεγνό και βλέπουμε το αλεύρι προσθέτουμε λίγο ακόμα τυρόγαλο.

Step 3

Μέσα στον χυλό τρίβουμε όλη τη φέτα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αφού τα ψιλοκόψουμε.

Step 4

Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί, το βουτυρώνουμε στον πάτο και στα πλαϊνά τοιχώματα και ρίχνουμε μέσα τον χυλό, ομοιόμορφα σε όλο το πλάτος του. Από πάνω ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Step 5

Ψήνουμε την πίτα στους 200 βαθμούς για μία ώρα μέχρι να ροδίσει.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close