Loader

Πίτα Μπαντζίνα

2018-03-19

Υλικά

  • 6 φλυτζ. Αλεύρι
  • ½ kg φρέσκο Κρεμμυδάκι
  • 1 ποτ. Γάλα ή 1 ποτ. Τυρόγαλο
  • 250gr Φέτα
  • 1 κουτ. σούπας Μαργαρίνη
  • 1 φλιτζ. Λάδι
  • Αλάτι

Μέθοδος

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε μέσα μισό ποτήρι λάδι, ένα ποτήρι από το τυρόγαλο, λίγο αλάτι [γιατί η φέτα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι αλμυρή ήδη] και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα έξι φλιτζάνια αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι γύρω γύρω τον χυλό που σχηματίζεται. Αν μας φαίνεται στεγνό και βλέπουμε το αλεύρι προσθέτουμε λίγο ακόμα τυρόγαλο.

Βήμα 3

Μέσα στον χυλό τρίβουμε όλη τη φέτα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αφού τα ψιλοκόψουμε.

Βήμα 4

Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί, το βουτυρώνουμε στον πάτο και στα πλαϊνά τοιχώματα και ρίχνουμε μέσα τον χυλό, ομοιόμορφα σε όλο το πλάτος του. Από πάνω ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 5

Ψήνουμε την πίτα στους 200 βαθμούς για μία ώρα μέχρι να ροδίσει.

Τύπος συνταγής:
Μέση αξιολόγηση μέλους

(0 / 5)

0 5 0
Βαθμολόγησε την συνταγή

0 χρήστες αξιολόγησαν την συνταγή

Related Recipes:
  • Μαγειρίτσα – Η παραδοσιακή

  • Κασόπιτα

  • Κιχιά Κοζάνης

  • Μελιτζανόπιτα ξυπόλητη

  • Στρογγυλές τυρόπιτες