Ingredients
- 6 φλυτζ. Αλεύρι
- ½ kg φρέσκο Κρεμμυδάκι
- 1 ποτ. Γάλα ή 1 ποτ. Τυρόγαλο
- 250gr Φέτα
- 1 κουτ. σούπας Μαργαρίνη
- 1 φλιτζ. Λάδι
- Αλάτι
Method
Step 1
Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε μέσα μισό ποτήρι λάδι, ένα ποτήρι από το τυρόγαλο, λίγο αλάτι [γιατί η φέτα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι αλμυρή ήδη] και ανακατεύουμε.
Step 2
Προσθέτουμε τα έξι φλιτζάνια αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι γύρω γύρω τον χυλό που σχηματίζεται. Αν μας φαίνεται στεγνό και βλέπουμε το αλεύρι προσθέτουμε λίγο ακόμα τυρόγαλο.
Step 3
Μέσα στον χυλό τρίβουμε όλη τη φέτα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αφού τα ψιλοκόψουμε.
Step 4
Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί, το βουτυρώνουμε στον πάτο και στα πλαϊνά τοιχώματα και ρίχνουμε μέσα τον χυλό, ομοιόμορφα σε όλο το πλάτος του. Από πάνω ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Step 5
Ψήνουμε την πίτα στους 200 βαθμούς για μία ώρα μέχρι να ροδίσει.