Πίτα Μπαντζίνα

4
Πίτα μπαντζίνα

ΥΛΙΚΑ
6 φλυτζ. Αλεύρι
½ kg φρέσκο Κρεμμυδάκι
1 ποτ. Γάλα ή 1 ποτ. Τυρόγαλο
250gr Φέτα
1 κουτ. σούπας Μαργαρίνη
1 φλιτζ. Λάδι
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε μέσα μισό ποτήρι λάδι, ένα ποτήρι από το τυρόγαλο, λίγο αλάτι [γιατί η φέτα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι αλμυρή ήδη] και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα έξι φλιτζάνια αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι γύρω γύρω τον χυλό που σχηματίζεται. Αν μας φαίνεται στεγνό και βλέπουμε το αλεύρι προσθέτουμε λίγο ακόμα τυρόγαλο.
Μέσα στον χυλό τρίβουμε όλη τη φέτα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αφού τα ψιλοκόψουμε.

Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί, το βουτυρώνουμε στον πάτο και στα πλαϊνά τοιχώματα και ρίχνουμε μέσα τον χυλό, ομοιόμορφα σε όλο το πλάτος του. Από πάνω ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε την πίτα στους 200 βαθμούς για μία ώρα μέχρι να ροδίσει.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close