• 2 κ.σ ανάλατο βούτυρο
  • 240γρ crimini ή porcini μανιτάρια, κομμένα στην μέση
  • αλεύρι για κάθε χρήση
  • Αλάτι Kosher και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κούπα ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 κούπα γλυκό κρασί marsala
  • 120γρ προσούτο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 χωρίς κόκαλα και δέρμα, στήθη κοτόπουλου (περίπου 600-700γρ)
  • 1/4 κούπα extra παρθένο ελαιόλαδο

Λόγω του κρασιού (απο την πόλη Marsala της Σικελίας), η συνταγή είναι Ιταλική.Το κρασί κοστίζει γύρω στα €20-22 η φιάλη.

Βάζουμε τα  στήθη του κοτόπουλου δίπλα-δίπλα σε ένα ξύλο κοπής και απλώστε ένα κομμάτι πλαστικό περιτύλιγμα πάνω τους.Χτυπάμε τα με σφυρί κρέατος , έως ότου είναι περίπου 60μμ πάχος . Βάλτε λίγο αλεύρι σε μια ρηχή πιατέλα και πασπαλίστε με ένα αρκετό αλάτι και πιπέρι.Έπειτα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να κατανεμειθεί ομοιόμορφα .Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι . Όταν το λάδι είναι ωραίο και ζεστό , πασπαλίζουμε δύο πλευρές του κοτόπουλου στο καρυκευμένο αλεύρι , τινάζοντας την περίσσεια .Ρίχνουμε το κοτόπουλο  στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 5 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν , γυρίζοντας μία φορά  (το κάνετε αυτό σε παρτίδες αν τα κομμάτια δεν χωράνε άνετα στο τηγάνι) . Έπειτα μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια μεγάλη πιατέλα για να παραμείνει ζεστό .Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέτουμε το προσούτο  στο τηγάνι , σοτάρουμε για 1 λεπτό για να αφαιρεθεί λίγο απο το λίπος . Τώρα , προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να σκουρύνει ωραία και η υγρασία τους να έχει εξατμιστεί , περίπου 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι . Ρίχνουμε το κρασί Marsala στο τηγάνι και βράζουμε για λίγα δευτερόλεπτα για να φύγει και το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράστε για ένα λεπτό για να μειώσει τη σάλτσα ελαφρώς. Ανακατέβουμε το βούτυρο και βάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Σιγοβράζουμε για 1 λεπτό για να θερμάνει το κοτόπουλο μέσα . Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό πριν το σερβίρουμε .