Αρνάκι ρολό

16
  • 1,5 κιλό Αρνί
  • 3 κουτ. Βασιλικός
  • 4 κουτ. Ελαιόλαδο
  • 50 γρ. Ελιές μαύρες
  • 2 ψιλοκομμένες Ντομάτα(ες)
  • 3 κουτ. Παρμεζάνα
  • 2 σκελ. Σκόρδο
  • Χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. Ψωμί τριμμένο

Εκτέλεση

Σε μπολ ανακατεύετε το λάδι, τον χυμό, το σκόρδο, τον βασιλικό, τις ελιές και τις ντομάτες. Αδειάζετε τη μαρινάδα σε ρηχό μπολ και βάζετε μέσα το κρέας. Αλατοπιπερώνετε και το γυρίζετε 1-2 φορές να καλυφθεί καλά με τη μαρινάδα.

Σκεπάζετε και το αφήνετε σε δροσερό μέρος (όχι στο ψυγείο) για 2 ώρες γυρίζοντας το κάθε 30 λεπτά. Βγάζετε το κρέας από τη μαρινάδα και την κρατάτε στην άκρη. Απλώνετε το κρέας σε καθαρή επιφάνεια με την πέτσα προς τα κάτω. Πασπαλίζετε την εσωτερική του πλευρά με τα τρίμματα του ψωμιού, την παρμεζάνα και τις ντομάτες και τις ελιές από τη μαρινάδα.

Διπλώνετε σε σφικτό ρολό και δένετε με σπάγκο. Βάζετε σε ταψάκι, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 1 ½ ώρα. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ½ ώρα να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Βγάζετε, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε να “ξεκουραστεί” για 10 λεπτά. Κόβετε το σπάγκο. Και το σερβίρετε με πατατούλες φούρνου και καρότα σοταρισμένα.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close