• 1 πακέτο μακαρόνια (6 νούμερο) (150gr ανα άτομο)
  • μανιτάρια (φρέσκα ή κονσέρβα, ότι προτιμάτε)
  • κρέμα γάλακτος
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • σκόνη σκόρδο
  • κάρυ
  • μουστάρδα
  • σάλτσα SENAP & DILL (απο ΙΚΕΑ)
  • λίγο λάδι

Η συνταγή αυτή είναι απο τις πιο κλασικές.Εδώ σας την παρουσιάζω με κάποιες παραλλαγές.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε κανονικά τα μακαρόνια. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.Όταν μαραθεί, ρίχνουμε και τα μανιτάρια, το αλατοπίπερο και τη σκόνη σκόρδου και τα μαραίνουμε λίγο ακόμα.

Καλό θα ήταν να χαμηλώσετε την φωτιά ή ακόμη και να την κλείσετε στο σημείο που τα μακαρόνια θα είναι έτοιμα για σούρωμα.

Έπειτα σε ένα μπόλ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος την μουστάρδα, την σάλτσα της ΙΚΕΑ, το κάρυ και την σκόνη σκόρδου και τα ανακατέβουμε. Μετά τα ρίχνουμε στο τηγάνι να πάρουν βράση και να δέσουν με τα μανιτάρια και το κρεμμύδι.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε εκεί τη σάλτσα με τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε καλά πάνω στο ζεστό μάτι, χωρίς όμως να τα αφήσουμε να κολλήσουν και σερβίρουμε ζεστά.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όποιος θέλει βάζει και τυράκι.