Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και σκόρδο

31

Ο χυμός λεμονιού, χυμός αχιβάδας καθώς και λίγο τυρί κρέμα μπορούν να δώσουν σε αυτό το απλό πιάτο ζυμαρικών πλούσια γεύση χωρίς πολλά λιπαρά.

1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα 30 εκατοστών τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να λαμπυρίσει. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Ανακατώστε στο το σκόρδο το θυμάρι και το κόκκινο πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Σιγά-σιγά χτυπήστε ελαφρά το ζωμό, το χυμό αχιβάδας και τη δάφνη. Να το φέρετε μέχρι να σιγοβράσει και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς, για 7 με 10 λεπτά.

2. Χτυπήστε το καλαμποκάλευρο και το νερό μαζί, στη συνέχεια, χτυπήστε ελαφρά το μείγμα στη σάλτσα που σιγοβράζει. Μαγειρέψτε μέχρι η σάλτσα να πήξει, περίπου 2 λεπτά. Εκτός φωτιάς, χτυπήστε ελαφρά το χυμό λεμονιού και το τυρί κρέμα. Ανακατέψτε τις γαρίδες, καλύψτε και αφήστε τη θερμότητα έως ότου οι γαρίδες είναι μαγειρεμένες μέσα και γίνουν ροζ, για 7 με 10 λεπτά. Πετάξτε την δάφνη και ρίξτε αλάτι και πιπέρι.

3. Εν τω μεταξύ, βάλτε 4 λίτρα νερό να βράζει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε τα ζυμαρικά και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνουν al dente. Κρατήστε σαν απόθεμα 1/2 φλιτζάνι από το νερό του μαγειρέματος και μετά στραγγίστε τα μακαρόνια και βάλτε τα στην κατσαρόλα.

4. Προσθέστε τον ζωμό γαρίδας και το μείγμα με τον μαϊντανό  στα ζυμαρικά και ανακατέψτε. Πριν το σερβίρισμα, προσθέστε το αποθηκευμένο νερό μαγείρεματος, όσο χρειάζεται για να “χαλαρώσει” η σάλτσα.

Θερμίδες για 2‐CUP SERVING

Cal 460; Fat 7g; Sat Fat 1.5g; Chol 180mg; Carb 63g; Protein 36g; Fiber 10g; Sodium 750mg

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close