• 400-500 γρ. σολομό
  • Για την μαρινάδα:
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 lime χυμό και ξύσμα ή χυμό λεμονιού
  • 1-2 κ.γ. τζίντζερ
  • χοντρό αλάτι
  • πιπέρι (η πιπέρι με μυρωδιά λεμονιού)
  • άνηθο (προαιρετικά)
  • σάλτα πέστο (προαιρετικά/για γαρνιρισμα)

Το ταρτάρ σολομού ανήκει στις gourmet συνταγές.Είναι πανεύκολο και το κυριότερο δεν χρειάζεται να είσαι πάνω απο την κατσαρόλα!

Αρχικά κόβουμε τον σολομό σε μικρά κομμάτια (όχι κυβάκια).Με το χεράκι τα ανακατεύουμεμε τα υλικά που είναι για μαρινάδα (δλδ:ελαιόλαδο,χυμό λεμονιού,τζίντζχερ,χοντρό αλάτι,πιπέρι,άνηθο)

Αυτό το μείγμα λοιπόν το αφήνουμε στο ψηγείο για 1 ώρα.

Μετά την 1 ώρα το βγάζουμε απο το ψυγείο και το σερβίρουμε

 

Tip: μπορούμε στην μαρινάδα να βάλουμε 1-2 κ.σ σάλτσα πέστο 

και αφού το βγάλουμε να βάλουμε και κοφτή κουταλία για decor