Μαγειρίτσα – Η παραδοσιακή

Αρχικά πλένουμε τ΄αντεράκια όπως είναι. Έπειτα παίρνουμε την βελόνα και στερεώνουμε την άκρη από ένα αντεράκι και το σπρώχνουμε μέσα στην βελόνα ώστε να καταφέρουμε να το γυρίσουμε από την άλλη μεριά. Το ίδιο κάνουμε σε όλα τ΄αντεράκια, αν είναι κανένα πολύ μακρύ το κόβουμε. Τα πλένουμε καλά. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεματάμε νερό, …

Κασόπιτα

(για το ταψί του φούρνου)  

Κιχιά Κοζάνης

Μελιτζανόπιτα ξυπόλητη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ψήνουμε τις μελιτζάνες , όπως είναι ολόκληρες 15 λεπτά. Μετά τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε κομμάτια και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά. Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Βάζουμε σε μια ευρύχωρη καθιστή κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Όταν αρχίζουν να μαλακώνουν προσθέτουμε τις στραγγισμένες μελιτζάνες …

Πίτα Μπαντζίνα

Γεμιστά πορτοκάλια

Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Με το μαχαίρι αφαιρούμε το καπάκι του πορτοκαλιού (να δείτε από που στηρίζεται καλύτερα) και με ένα μικρό κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά το περιεχόμενό του. Αφού το κάνουμε σε όλα τα πορτοκάλια, τα αφήνουμε για 1-2 ώρες σε ένα μπολ με κρύο νερό, ζάχαρη και ελάχιστο χυμό πορτοκαλιού. Έπειτα κάνουμε τη γέμιση. …

Μακαρόνια στο Φούρνο

Βράζουμε τα μακαρόνια σε νερό που έχουμε προσθέσει τις 3 κουταλιές βούτυρο. Αφού βράσουν, τα τοποθετούμε σε μικρές μερίδες, μέσα σε κομμάτια αλουμινόχαρτου. Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και από πάνω τη φρεσκοκομένη ντομάτα. Τελευταία, ρίχνουμε τη ρίγανη, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και από μία κουταλιά λάδι. Αν θέλουμε, το μαϊντανό μπορούμε να τον προσθέσουμε …

Ομελέτα με σπανάκι

Καθαρίζουμε,πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι.Στη συνέχεια το ζεματίζουμε κι έπειτα το σοτάρουμε στο βούτυρο, το οποίο το έχουμε βάλει σε ένα βαθύ τηγάνι για να λιώσει.Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.Αν το σπανάκι μας κρατάει πολύ, ρίχνουμε λίγο νερό στο τηγάνι μας, ώστε να μαλακώσει περισσότερο.Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κι έπειτα ετοιμάζουμε την ομελέτα.Χτυπάμε καλά …

Κολοκυθόπιτα γλυκιά με ρύζι

Ξεκινάμε φτιάχνοντας την γέμιση γιατί είναι χρονοβόρα διαδικασία και αν κάνουμε πρώτα τη ζύμη θα μας ξεραθούν τα φύλλα. Βράζουμε ένα φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα ώστε όταν βράσει να είναι η ποσότητα ενός φλυτζανιού. Κόβουμε την κολοκύθα όπως θα κόβαμε ένα καρπούζι ή ένα πεπόνι σε φέτες και πετάμε τα σπόρια της. Καθαρίζουμε την …

Μακαρόνια με μανιτάρια αλα κρέμ

Η συνταγή αυτή είναι απο τις πιο κλασικές.Εδώ σας την παρουσιάζω με κάποιες παραλλαγές. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε κανονικά τα μακαρόνια. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.Όταν μαραθεί, ρίχνουμε και τα μανιτάρια, το αλατοπίπερο και τη σκόνη σκόρδου και τα μαραίνουμε λίγο ακόμα. Καλό θα ήταν να χαμηλώσετε την φωτιά ή ακόμη …

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close