Loader

Recipes From Cuisine: Ελληνική

Μαγειρίτσα – Η παραδοσιακή

Τύπος συνταγής: Cuisine:
Average Rating: (0 / 5)

Αρχικά πλένουμε τ΄αντεράκια όπως είναι. Έπειτα παίρνουμε την βελόνα και στερεώνουμε την άκρη από ένα αντεράκι και το σπρώχνουμε μέσα στην βελόνα ώστε να καταφέρουμε να το γυρίσουμε από την άλλη μεριά. Το ίδιο κάνουμε σε όλα τ΄αντεράκια, αν είναι κανένα πολύ μακρύ το κόβουμε. Τα πλένουμε καλά. Βάζουμε μια ...

Read more

Κασόπιτα

Τύπος συνταγής: Cuisine:
Average Rating: (0 / 5)

(για το ταψί του φούρνου)  

Read more

Κιχιά Κοζάνης

Τύπος συνταγής: Cuisine:
Average Rating: (0 / 5)

Read more

Μελιτζανόπιτα ξυπόλητη

Τύπος συνταγής: Cuisine:
Average Rating: (0 / 5)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ψήνουμε τις μελιτζάνες , όπως είναι ολόκληρες 15 λεπτά. Μετά τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε κομμάτια και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά. Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Βάζουμε σε μια ευρύχωρη καθιστή κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Όταν αρχίζουν να ...

Read more

Πίτα Μπαντζίνα

Τύπος συνταγής: Cuisine:
Average Rating: (0 / 5)

Read more

Γεμιστά πορτοκάλια

Τύπος συνταγής: Cuisine:
Average Rating: (0 / 5)

Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Με το μαχαίρι αφαιρούμε το καπάκι του πορτοκαλιού (να δείτε από που στηρίζεται καλύτερα) και με ένα μικρό κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά το περιεχόμενό του. Αφού το κάνουμε σε όλα τα πορτοκάλια, τα αφήνουμε για 1-2 ώρες σε ένα μπολ με κρύο νερό, ζάχαρη και ελάχιστο χυμό ...

Read more

Μακαρόνια στο Φούρνο

Τύπος συνταγής: Cuisine:
Average Rating: (0 / 5)

Βράζουμε τα μακαρόνια σε νερό που έχουμε προσθέσει τις 3 κουταλιές βούτυρο. Αφού βράσουν, τα τοποθετούμε σε μικρές μερίδες, μέσα σε κομμάτια αλουμινόχαρτου. Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και από πάνω τη φρεσκοκομένη ντομάτα. Τελευταία, ρίχνουμε τη ρίγανη, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και από μία κουταλιά λάδι. Αν θέλουμε, το ...

Read more

Ομελέτα με σπανάκι

Τύπος συνταγής: Cuisine:
Average Rating: (0 / 5)

Καθαρίζουμε,πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι.Στη συνέχεια το ζεματίζουμε κι έπειτα το σοτάρουμε στο βούτυρο, το οποίο το έχουμε βάλει σε ένα βαθύ τηγάνι για να λιώσει.Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.Αν το σπανάκι μας κρατάει πολύ, ρίχνουμε λίγο νερό στο τηγάνι μας, ώστε να μαλακώσει περισσότερο.Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κι ...

Read more

Κολοκυθόπιτα γλυκιά με ρύζι

Τύπος συνταγής: Cuisine:
Average Rating: (0 / 5)

Ξεκινάμε φτιάχνοντας την γέμιση γιατί είναι χρονοβόρα διαδικασία και αν κάνουμε πρώτα τη ζύμη θα μας ξεραθούν τα φύλλα. Βράζουμε ένα φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα ώστε όταν βράσει να είναι η ποσότητα ενός φλυτζανιού. Κόβουμε την κολοκύθα όπως θα κόβαμε ένα καρπούζι ή ένα πεπόνι σε φέτες και πετάμε ...

Read more

Μακαρόνια με μανιτάρια αλα κρέμ

Τύπος συνταγής: Cuisine:
Average Rating: (0 / 5)

Η συνταγή αυτή είναι απο τις πιο κλασικές.Εδώ σας την παρουσιάζω με κάποιες παραλλαγές. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε κανονικά τα μακαρόνια. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.Όταν μαραθεί, ρίχνουμε και τα μανιτάρια, το αλατοπίπερο και τη σκόνη σκόρδου και τα μαραίνουμε λίγο ακόμα. Καλό θα ήταν να ...

Read more