Μαγειρίτσα – Η παραδοσιακή

Αρχικά πλένουμε τ΄αντεράκια όπως είναι. Έπειτα παίρνουμε την βελόνα και στερεώνουμε την άκρη από ένα αντεράκι και το σπρώχνουμε μέσα στην βελόνα ώστε να καταφέρουμε να το γυρίσουμε από την άλλη μεριά. Το ίδιο κάνουμε σε όλα τ΄αντεράκια, αν είναι κανένα πολύ μακρύ το κόβουμε. Τα πλένουμε καλά. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεματάμε νερό, …

Κασόπιτα

(για το ταψί του φούρνου)  

Κιχιά Κοζάνης

Μελιτζανόπιτα ξυπόλητη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ψήνουμε τις μελιτζάνες , όπως είναι ολόκληρες 15 λεπτά. Μετά τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε κομμάτια και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά. Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Βάζουμε σε μια ευρύχωρη καθιστή κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Όταν αρχίζουν να μαλακώνουν προσθέτουμε τις στραγγισμένες μελιτζάνες …

Στρογγυλές τυρόπιτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για αυτή τη συνταγή χρειαζόμαστε μικρές στρογγυλές φορμίτσες. Πρώτα φτιάχνουμε τη γέμιση: Σπάμε τη φέτα με το χέρι ή με ένα πηρούνι. Τρίβουμε στο τρίφτη τη μυζήθρα. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα τυριά και τα αυγά και προσθέτουμε λίγο πιπέρι και κανέλλα. Ανακατεύυμε καλά το μείγμα. Σειρά έχει τώρα η ζύμη: Λιώνουμε το …

Κολοκυθόπιτα γλυκιά με ρύζι

Ξεκινάμε φτιάχνοντας την γέμιση γιατί είναι χρονοβόρα διαδικασία και αν κάνουμε πρώτα τη ζύμη θα μας ξεραθούν τα φύλλα. Βράζουμε ένα φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα ώστε όταν βράσει να είναι η ποσότητα ενός φλυτζανιού. Κόβουμε την κολοκύθα όπως θα κόβαμε ένα καρπούζι ή ένα πεπόνι σε φέτες και πετάμε τα σπόρια της. Καθαρίζουμε την …

Μακαρόνια με μανιτάρια αλα κρέμ

Η συνταγή αυτή είναι απο τις πιο κλασικές.Εδώ σας την παρουσιάζω με κάποιες παραλλαγές. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε κανονικά τα μακαρόνια. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.Όταν μαραθεί, ρίχνουμε και τα μανιτάρια, το αλατοπίπερο και τη σκόνη σκόρδου και τα μαραίνουμε λίγο ακόμα. Καλό θα ήταν να χαμηλώσετε την φωτιά ή ακόμη …

Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και σκόρδο

Ο χυμός λεμονιού, χυμός αχιβάδας καθώς και λίγο τυρί κρέμα μπορούν να δώσουν σε αυτό το απλό πιάτο ζυμαρικών πλούσια γεύση χωρίς πολλά λιπαρά.   Θερμίδες για 2‐CUP SERVING Cal 460; Fat 7g; Sat Fat 1.5g; Chol 180mg; Carb 63g; Protein 36g; Fiber 10g; Sodium 750mg

Κανελόνια… της μαμάς!

Σολωμός με χυμό πορτοκαλιού και καρότα (ή πιπεριές)

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close